Joulukalenterin 11 luukku. Vegaaninen piparkakkuohje

Mikä virittäisikään paremmin joulutunnelmaan, kuin yhdessä leivotut ja koristellut piparkakut. Ne kuuluvat suomalaiseen joulunodotukseen kuin nenä päähän. Vaikka tämä taikinaresepti on vegaaninen, ei mausta silti ole tingittty. Sen tummuus ja mausteiset aromit palauttavat sinut oitis lapsuuden jouluun ja äidin jälkiruokapöydän ääreen!

Ainekset:
– 1,5dl tummaa siirappia
– 1dl fariinisokeria
– 0,5tl neilikkaa
– 1tl kardemummaa
– 2tl kanelia
– 1tl pomeranssinkuorta
– 1tl inkivääriä
– 2tl soodaa
– 120g margariinia (esim. Pirkka-margariini 80%)
– 40g kaurakermaa
– 6dl vehnäjauhoja

Tee näin:
1. Kiehauta isossa kattilassa siirappi, fariinisokeri ja mausteet. Ota kattila pois liedeltä, lisää sooda, sekoita ainekset huolellisesti ja anna kuohua rauhassa hämmentämättä muutaman minuutin ajan.
2. Jäähdytä taikina huoneenlämpöiseksi. Lisää margariini nokareina ja sekoita.
3. Lisää kaurakerma ja jauhot, sekoita. Rappaa myös kulhon reunat nuolijalla huolellisesti, jottei siirappi jätä taikinaan epätasaisia raitoja.
4. Kääri taikina kelmuun, laita jääkaappiin ja leivo pipareiksi (tai mutustele taikina sellaisenaan) seuraavana päivänä.
5. Kaulitse taikina ohueksi jauhotetulla alustalla ja muotoile siitä piparkakkuja. Paista pipareita uunissa 200c noin 5-8 minuuttia.

Teksti: Sonja Tuomaala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

kolme × kaksi =