Joulukalenterin 9 luukku. Kurkumatryffelit -resepti

Kurkumatryffelit -resepti

Näitä tarvitset:
– 30ml kookosöljyä
– 1,2dl cashewvoita
(2,4dl liotettuja ja blenderissä sekoitettuja
casheweita muodostamaan tahna)
– 1tl kurkumaa
– 1tl kanelia
– ½tl inkivääriä
– ½tl kardemummaa
– 1-2rkl kookossokeria
– 1/8tl mustapippuria
– ½tl ashwagandha-jauhetta (vapaaehtoinen)
– ½tl shatavari-jauhetta (vapaaehtoinen)

Koristeeksi sirottele päälle kanelia.

Resepti:
1. Sulata kookosöljy suuressa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon cashewvoi.
2. Lisää kurkuma, kaneli, inkivääri, kardemumma, kookossokeri, pippuri, ashwagandha ja shatavari. Hämmennä kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin (koostumuksen tulisi olla pehmeää ja kermaista) ja siirrä pois liedeltä.
3. Jaa seos silikoonisiin muotteihin tai paperisiin muffinssivuokiin, noin 1-2tl/muotti. Aseta muotit pakkaseen noin kolmeksi tunniksi, kunnes taikina on kiinteää. Jos haluat tehdä tryffeleistä pyöreitä, pakasta nestemäinen karkkiseos rasiassa, jonka jälkeen nosta teelusikalla taikinaosioita ja pyörittele niistä palloja.
4. Syö suoraa pakkasesta tai pehmitä tryffeleitä pari minuuttia huoneenlämmössä. Sirottele päälle kanelia ja nauti!

Resepti poimittu Sahan Rose Ketabin «Eat feel fresh» kirjasta, josta löytyy ayurvediset, herkulliset ja tervelliset ruokareseptit.

Teksti: Sonja Tuomaala

Tagged

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 × viisi =