Kotihoitovinkit rasvaiselle- ja sekaiholle kesällä

Kesän aikana rasvainen- ja seka- ihotyypit tarvistevat lähes samanlaista hoitoa. Näille ihontyypeille on ominaista ihon talirauhasten aktiivinen toiminta, jonka tuloksena on liiallinen talin eritys. Näiden ihontyyppien ongelmiin kuuluvat ihon kiilto, lajentuneet huokoset, mustapäät (varsinkin T-alueella). Mutta rasvaisen- tai sekaihon ei vältämättä tarvitse olla ongelmallinen, jos se saa oikeaa hoitoa.

Kotihoitovinkit rasvaiselle- ja sekaiholle kesällä

On väärin ajatella, että mustapäät kasvoissa ovat kaupungin pölyjen aiheuttamia. Usein ne ovat liiallisen sisäisen rasvan kertymiä (tali), joka yhteydessä ilmaan hapettuu ja saa tumman värin. Talirauhasten liiallinen talin eritys aiheuttaa talirauhasten tukoksen, joka voi aiheutta tulehduksen. Kesällä rasvaisen- ja sekaihon hoitoon kuuluu ihon puhdistaminen ja talirauhasten normaali toiminnan palauttaminen.

1. Puhdistuksessa tärkeintä on huolellisuus ja säännöllisyys. Kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla, kannattaa puhdistaa ihoa puhdistusaineella. Jos te käytätte meikkiä päivällä, puhdistus illalla kannattaa toistaa kaksi kertaa. Tärkeä on myös veden lämpötila: veden pitäisi olla huoneenlämpöinen. Kuuma vesi aiheuttaa vain lisää ihon rasvan muodostumista.

Puhdistukseen sopii kevyet puhdistusemulsiot tai pehmeät geelit. Geelin valinnan kanssa vältä sulfaattipitoisia geelejä. Narina, joka kuuluu kasvojen iholla geelillä tai saippualla pesun jälkeen, on monille merkki siitä, että iho on puhdas. Mutta se on myös merkki siitä, että iho on menettänyt suojakerroksensa (hydrolipidikalvonsa) täysin. Jonkun ajan päästä ihon suojakalvo palautuu, mutta palauttaessa suojakerroksensa, talirauhaset alkavat aktiivisesti tuottaa lisää ja lisää rasvaa. Ja tästä alkaa noidankehä: mitä ahkerammin ihoa puhdistaa, sitä enemmän rasvaa iho tuottaa.

2. Puhdistuksen jälkeen hydrolipidikalvon palautusta auttavat kasvovedet. Kasvovesi säätelee talirauhasten toimintaa, lievittää puhdistusaineen vaikutusta ja auttaa pääsemään eroon epämukavasta kuivan ihon tunteesta. Kesällä nuoren rasvaisen tai sekaihon iltahoitoon voi riittää puhdistusaineella pesu ja kasvoveden käyttö. Jos iho ei tunnu kuivalta, yövoiteen käyttö saattaa olla tarpeetonta.

Kotihoitovinkit rasvaiselle- ja sekaiholle kesällä

3. Kesällä rasvainen ja sekaiho tarvitsevat lisää kosteutusta. Kasvovoiteen pitää olla kevyt esim. emulsiomainen tai geelimäinen ja vähärasvainen. On hyvä asia, jos voiteesta löytyy sellaisia aineita kuin sinkki, kittivaha, maitohappo, teepuuöljy, salkoruusu tai salvia. Näillä aineilla on antibakteerinen vaikutus. Magneesiumi, kehäkukan ja aloeveran uutteet rauhoittavat ihoa. B, E, C -vitamiinit ja antioksidantit ovat myös hyvä lisä voiteeseen.

4. Kuorintatuotteet saattavat olla kiva lisäys teidän puhdistussarjallenne. Rasvaiselle- ja sekaiholle sopivat kuorintatuotteet, joissa on hedelmähappojen, salysiilyhappojen tai glykolyhappojen pitoisuus on pienempi. Ne auttavat kuorimaan hellävaraisesti iholta pois kuolleita soluja ja tasoittamaan ihon pintaa. Se, kuinka usein kuorinta suoritetaan, riippuu ihmisen ihon herkkyydestä ja happojen määrästä. Kesällä pitää noudattaa seuraavia sääntöjä: kuorinnan jälkeen pitää muutama päivä käyttää auringonsuojavoidetta korkealla 50 SPF lukemalla ja välttää pitkäaikaista auringossa olemista.

Kuorinnat, joissa on pieniä rakeita myös sopivat hyvin. Käyttö kerran tai pari kertaa viikossa riittää siihen, että iho saa kauniin kiiltävän sävyn. Jos iholla on tulehduksia, niille kuorinta-aineita ei kannata laittaa.

5. Puhdistusnaamiot ovat rasvaisen- tai sekaihon kesähoidon vältämätön osa. Ne sopivat erinomaisesti puhdistukseen ja pienentävät ihohuokosten kokoa sekä parantavat ihon väriä. Naamiot tehdään kerran-kaksi kertaa viikossa. Jos iho on pintakuiva, naamio kannattaa kosteuttaa käsin vedellä silloin, kun naamio alkaa kuivua kasvoilla.

Meiltä löytyy erityisesti rasvaiselle- ja sekaiholle rakennetun Kapha sarjan tuotteita Lakshmilta, joka edistää ihon omaa paranemisprosessia ja palauttaa ihon tasapainon. Nämä tuotteet voi testata ja ostaa meiltä.

Tuotteet sekä- ja rasvaiselle iholle
Lakshmin Kapha linja

6. Muistakaa käyttää auringonsuojavoidetta kesällä. Tämä koskee kaikkia ihon tyyppejä! Jos ette aio olla auringossa pitkään kaupunkialueella, teille sopii 30 SPF:llä voide. Auringonottoon suositellaan korkeampa SPF -indeksiä 50. Aurinkolasit UV-suojalla suojaavat silmänympärysaluetta ja estävät ryppyjen muodostumista. Yleinen sääntö on, että kesällä on parempi välttää auringossa olemista klo 11-17 välisenä aikana.

7. Iso rooli ihon hoidossa on ruokavaliolla. Kannattaa vähentää makeiden, paistettujen ja tulisten ruokien syöntiä. Alkoholi, kahvi ja suklaa myös aiheuttavat talirauhasten ylimääräistä toimintaa.

Tässä on yleisempiä neuvoja, mutta lisään vielä, että ei ole olemassa sääntöjä, jotka sopivat ihan kaikille. Ilman henkilökohtaista kosmetologilla käyntiä on vaikea arvioida ihon tilaa. On olemassa sellaisia ihon tiloja, joissa tarvitaan muiden ammattilaisten neuvoa. Jos teillä syntyy kysymyksiä tästä aiheesta, soittakaa meille tai käykää henkilökohtaisesti. Autamme teitä mielellämme!

Aurinkoista kesää,

Oksana

Kuvat: Natural Beauty, Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

seitsemän − neljä =