Kotihoitovinkit kuivalle iholle

Kuivan ihon tunnusmerkit ovat, että ihoon ohut, herkkä, mattapintainen ja samea, ihohuokoset pieniä ja melkein näkymättömiä. Usein iho tuntuu ärtyneelle, karhealle ja epämielyttävän kiristävälle. Nuorella iällä iho on sileä, pehmeä ja vaaleanpunainen. Iän mukana ihosta tulee kuivempi, se alkaa hilseillä ja herkästi reagoi erillaisiin olosuhteisiin. Suhteellisen aikaisin ilmestyy ensimmäisiä ryppyjä. Jos yllä mainitut tunnusmerkit ovat sinulle tuttuja, tämä teksti on tarkoitettu juuri sinulle, kuivan ihon omistajalle.

Kesä on helpompi aika kuivaihoiselle. Kuitenkin kesällä auringon uv-säteily, korkeat lämpötilat ja liiallinen auringonotto ovat iholle haaste. Talvella kuivalla iholla ei ole riittävää suojakerrosta ja kesällä kuiva iho tarvitsee lisää kosteutta, ja suojaa auringolta.

Kuivan ihon tarpeet

Käytä pehmeitä puhdistusaineita
Talirauhaset eivät tuota riittävästi ihon rasvaa. Tämän takia ihon päälle ei muodostu riittävää luonnon suojakalvoa (hydrolipidikalvoa), joka pitäisi ehkäistä ihon kosteuden haihtumista ja suojella ihoa.

Jotta muutenkin ohut ihon suojakerros säilyisi, vältä puhdistusaineita (geelejä, vaahtoja, saippuoita), jotka vaahtoavat paljon. Puhdistukseen sopivat hyvin puhdistusemulsiot, puhdistusvoiteet ja puhdistusbalmit. Myös pesuun kannattaa käyttää haaleaa vettä kuuman sijasta. Aamulla puhdistukseen voi käyttää kasvovettä veden sijasta. Näin vältät veden kuivattavaa vaikutusta, joka on yksi syy ihon kiristyksen tunteelle. Lisää ihon puhdistus aineista voit lukea täältä

Kasvovesi on tärkeä puhdistuksen vaihe
Kuivalle iholle on tosi tärkeä kasvoveden ja kosteuttavan voiteen käyttö peseytymisen jälkeen. Ne luovat ihon päälle suojavan hydrolipidikalvon, joka tulee suojelemaan ihoa ja estämään kosteuden menetystä. Kasvovesi myös kumoaa puhdistusaineen negatiivista vaikutusta ja valmistaa ihoa kosteuttavan voiteen käytölle.

*Jos iho on erittäin kuiva, voit laittaa muutaman kerroksen kasvovettä. Tätä menetelmää suositaan aasialaisissa kauneudenhoito rituaaleissa ja sen on todistettu olevan tehokas keino ihon lisäkosteuttamiselle.

Kosteuttaminen ja ravitsemus
Verrattuna seka- ja rasvaisen ihon tyypille, joille kesällä riittää kevyet geelivoiteet ja emulsioit, kuiva iho tarvitsee kesälläkinvoidemaisia ja fluidimaisia koostumuksia. Päivävoide estää kosteuden haihtumista ihon päältä ja lisäkosteuttaa ihoa. Yövoide ravitsee ja uudistaa.

Kuivan ihon kosteuttaminen ja ravitsemus

Olisi hyvä, että voiteet sisältäisivät kosteuttavia, rauhoittava ja ravitsevia ainesosia, kuten: ureakollageeni, maitohappo, hyaluronihappo, lesitiini, skvalaani, ruusun ja iltahelokin uuteet, basilika, aloevera, E– ja B-vitamiinit, arganiöljy, karitevoi, kaakaovoi, vehnänalkiot, rypälesiemenöljy ja seesamiöljy…

*Öljyseerumilla voi rikastuttaa päivävoidettä lisäämällä sitä siihen muutaman tipan jolloin saat siitä myös yövoiteen.
HOX! Tässä tapauksessa päivävoiteessa ei pitäisi olla UV-suojaa

Muista käyttää silmänympärysvoidetta. Juuri tällä alueella iho on ohuin, hienoin ja herkin. Hyaluronihappoa ja ureaa sisältävät voiteet kosteuttavat ja pitävät kosteutta parhaiten. Kofeiinia tai xylitolia sisältävät voiteet auttavat pääsemään eroon tummista silmäpusseista ja turvotuksia.

Kuorinnat ja kosteuttavat naamiot ovat tärkeitä lisähoitoaineitä kesällä kotiolosuhteissa.
Kesällä kuiva iho tarvitsee myös kuorintaa. Kuorinta-aineet nopeuttavat ihon uudistumista, tasoittavat ihon pintaa, nopeuttavat verenkiertoa ja parantavat ihon väriä. Muista, että kuiva iho on ohut, joten kuorinnan pitää olla lempeä. Hyvä ratkaisu kuivalle iholle on entsyymikuorinta tai kuorinta, josta löytyy pieni määrä maitohappoa tai mantelihappoa. Kuorinnan lisäksi, näillä aineilla on upean kosteuttava vaikutus. Myös kuorinnat pienillä kuorivilla rakeilla sopivat hyvin. Kuivalle iholle kuorinta on hyvä suorittaa kerran 10-14 päivässä.

Halutessasi tehokkaampaa hoito kesällä kannattaa suosia naamioita. Kosteuttavat vitamiininaamiot kerran viikossa vahvistavat ihon kykyä pitää kosteutta ja tasoittavat pieniä kuivuuden aiheuttamia juonteita. Ikääntyvälle iholle sopii vuorotellen kosteuttavien- ja anti-age naamioiden käyttö.

Kuivalle iholle Lakshmin Vata linja

Meiltä löytyy erityisesti kuivalle iholle suunnattu Lakshmin Vata sarja. Näitää tuotteita voi testata ja ostaa meiltä.

Muistakaa käyttää auringonsuojavoidetta kesällä
Tämä koskee kaikkia ihotyyppejä. Jos ette aio olla auringossa pitkään kaupunkialueella, teille sopii 30 SPF:llä voide. Auringonottoon suositellaan korkeampa SPF -indeksiä 50. Aurinkolasit UV-suojalla suojaavat silmänympärysaluetta ja estävät ryppyjen muodostumista. Yleinen sääntö on, että kesällä on parempi välttää auringossa olemista klo 11-17 välisenä aikana.

Ihoa pitää ravita myös sisältä
Ihon kauneus on mahdotonta ilman välttämättömiä rasvahappoja, mukaan lukien Omega-3 rasvahappoja. Välttämättömiä rasvahappoja löytyy kasviöljyissä, pähkinöissä, siemenissä, avokadossa, rasvaisissa kalalajeissa tai kalaöljyssä. Vitamiineja ja kivennäisaineita saa vihanneksista ja hedelmistä. Ja tietysti vesi – juokaa enemmän pelkkää vettä!

Tässä on yleisempiä neuvoja, mutta täytyy ottaa huomioon, että jokainen on yksilö ja ei ole olemassa sääntöjä, jotka sopivat ihan kaikille. Ilman henkilökohtaista kosmetologilla käyntiä on vaikea arvioida ihon tilaa. On olemassa sellaisia ihon tiloja, joissa tarvitaan muiden ammattilaisten neuvoa. Jos teillä syntyy kysymyksiä tästä aiheesta, soittakaa meille tai käykää henkilökohtaisesti. Autamme mielellämme!

Kauneutta teille!

Oksana

Kuvat: Natural Beauty, Pixabay

Tagged , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

neljä × neljä =